måndag 25 januari 2010

Blogguppdatering


Som ni kan se så har bloggen fått en liten uppfräschning.

Det har tillkommit en länklista till vänster, och jag tänkte passa på att skriva lite kort om de länkar jag valt då det tyvärr inte är möjligt att göra direkt i listan.

Information om Cannabis (http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml)
Erowid.org har alltid varit en tillförlitlig källa för information gällande droger i allmänhet. De samlar saklig och faktabaserad kunskap, samt berättelser från allmänheten som exempelvis fallrapporter.
Det finns såklart väldigt många sidor med bra information om Cannabis, men jag valde Erowid av två skäl: Att jag personligen litar på dem sedan många år tillbaka och för att de inte har någon politisk agenda.

Cannabis.se (http://www.cannabis.se)
En svensk site/blogg med tonvis av information och nyheter gällande narkotikapolitik i allmänhet och Cannabis i synnerhet.
Till skillnad från Erowid.org så har Cannabis.se en politisk agenda: De verkar för en reformering av svensk narkotikapolitik och vill avkriminalisera Cannabis.
Bloggen är mycket aktiv och välbesökt.

Law Enforcement Against Prohibition (http://www.leap.cc/cms/index.php)
I grunden en amerikansk organisation som vill få ett slut på "War on drugs".
LEAP samlar både verksamma och tidigare verksamma medlemmar av alla möjliga delar inom rättsväsendet. Hos dem finns både poliser, åklagare, domare och många andra yrkesgrupper som menar att både brotts- och missbruksproblemen i USA har ökat i takt med att "kriget mot droger" har intensifierats. Deras lösning på detta jätteproblem är att legalisera. Bli stödmedlem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera via RSS (FeedBurner)
MediaCreeper Creeper